ADANA / YÜREĞİR - NİZAMÜLMÜLK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından  düzenlenen  Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasında okulumuzu temsil eden Adil KAYIR İl 3. olmuştur. Öğrencimizi başarılarından dolayı kutluyoruz. Öğrencimizin yetişmesinde emeği geçen öğretmenlerimizi, anne babasını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Kas

2023 - 2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI OKULUMUZDA UYGULANACAK ORTAK SINAV TAKVİMİ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR.

Adana İl Millî Eğitim Müdürlüğü Konu/Soru Dağılım Tabloları Linki: https://adanaodm.meb.gov.tr/www/2023-2024-konu-soru-dagilim-tablolari/icerik/196

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü himayesinde Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Adana İmam Hatip Liseleri arası “Genç Muhafızlar”hafızlık yarışmasında öğrencimiz Adil KAYIR Adana İl 3. sü olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, emeği olan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

"Evveli Rahmet, Ortası Mağfiret ve Sonu Cehennem Azabından Kurtuluş Olan" mübarek Ramazan ayı boyunca okulumuzda erkek öğrencilerimiz, kız öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz  arasında  mukabele geleneği ile hatim yapılmıştır. Yapılan hatimlerin duası öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla okul mescidimizde gerçekleştirilmiştir. Yapılan dua da ülkemizde meydana gelen depremde vefat eden vatandaşlarımıza rahmet ve geri de kalanlara sağlık ve sıhhat niyazında bulunulmuştur. Dua sonrasında öğrencilerimize ve öğretmenlerimize ikramlık dağıtılmış, hatim boyunca mukabeleye katılan öğrencilerimiz ödüllendirilmiştir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz..

May

Öğretmenlerimiz Yunus BOZKURT, Ercan ALPTEKİN ve Yunus BEKMEZCİ ile birlikte  öğrencilerimiz "CAMİ GENÇLİK BULUŞMASI" etkinliği kapsamında Sabancı Merkez Camiinde namaz kılarak caminin manevi atmosferini teneffüs etme imkanı buldular.

May

Okul Müdürümüz Sayın Yasin TOZKOPARAN öncülüğünde iftar etkinliği düzenlenerek öğretmen, veli ve öğrencilerin birlikte zaman geçirmeleri sağlanmıştır.

Mrt

Velilerimizin okul kütüphanemizin imkanlarından faydalanıp özgün eserlerle buluşabilmeleri için okul kütüphanemiz içerisinde velilerimiz için alan tahsis edilmiştir.

Mrt

Şehit ve Gazilerimiz için anma etkinlikleri  düzenlenip hatimler indirildi ve dualar edildi.

Mrt

Özgün ve güncel kütüphanemiz öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetinde olup,  güncel yayınların kütüphanemiz raflarında yer alabilmesi için yoğun çabamız devam etmektedir.

Ock

Öğrencilerimizin güncel inanç meselelerini ve cevaplarını kaynağından öğrenebilmeleri ve bilgi edinmeleri adına Prof. Dr. İSMAİL ŞIK hocamızı ziyaret ettik.

Ock

Okulumuzdaki sosyal kültürel etkinliklerde, mesleki eğitim çalışmalarında üst sınıflardaki öğrenciler alt sınıflardaki öğrencilerle ilgilenip, öğrencilerin kurum kültürüne adaptasyonunu sağlama ve rehberlik hususunda tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaşarak yardımcı olmaktadırlar.

Ock

Okulumuz Öğretmenlerinden Burak Metin tarafından öğretmenlerimize "Etkili sunum teknikleri, sunum uygulamaları ve araçları" konulu anlatı yapıldı.

Ock

İHL Meslek dersleri öğretmenlerince görevlendirilen öğrenciler okulumuzdaki panoları "Hayata Yön Veren Ayet, Hadis ve Güzel Sözler" etkinliği çerçevesinde ayet ve hadislerle donatmaktadırlar.

Ock

"Bir bilenle bilge nesil"projesi kapsamında okulumuzu ziyaret eden yazar Ferhat Özbadem, öğrencilerle söyleşi yapmıştır. Öğrenciler yazara kitaplarını imzalatma ve kitaplar hakkında sorular sorma imkanı bulmuştur.