T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / YÜREĞİR - NİZAMÜLMÜLK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

HEDEF YKS 2024

Nis

Okul rehber öğretmeni Burak METİN tarafından 12. sınıf öğrencilerine yönelik Sınav Kaygısı ve Motivasyon, aynı zamanda tercih döneminde yapılacak tercih hatalarının önüne geçmek üzere seminer çalışması yapılmıştır. 

Nis

11. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİ SINAVLARA (YKS) DAHA İYİ HAZIRLAMAK AMACIYLA  SEVİYE TESPİT SINAVI YAPTIK. 

Nis

Okulumuzda uygulanacak olan ara tatil kamp programımız hazırlanarak öğrencilerimize sunuldu.

Şbt

Din Öğretiminden sorumlu Şube müdürü Abdulhalik DEMİR başkanlığında il Rehberlik Koordinatörü ve İmam Hatip okullarında görev yapan Hedef YKS koordinatörleri ile İl bazlı Hedef YKS zümre kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Okulumuz adına toplantıya rehber öğretmenimiz Burak METİN ve koordinatör olarak matematik öğretmenimiz Ergin YILDIZ katılmışlardır. 

Hedef Yks/ Lgs Toplantısının  Karar Maddeleri aşağıda belirtilmiştir:

1)Hedef Yks/Lgs 2024 projesinin öğretmen veli ve öğrencilere tanıtımı 

2)Akademik Takip komisyonu kurulması 

3) Okul Yks 2024 eylem planı hazırlanması 

4) DYK ve Kamp planlarının yapılması 

5)Deneme sınavlarını yapılması. Analizlerinin hazırlanması vb.. durumlar…

6) Görünürlülük faaliyetlerinin planlanması ve  çalışma grubunun oluşturulması

Şbt

11. Sınıf öğrencilerimiz için 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulancak olan HEDEF YKS ile ilgili pano çalışmamız..

Şbt

Kariyer günleri kapsamında okulumuz 11 ve 12. sınıf öğrencilerimize Rehberlik ve Psikolojik Danışma bölümü ile ilgili bilgi verildi. 

Şbt

Okulumuz öğrencilerine yönelik Etkili Ders Çalışma Yöntemleri ve Motivasyon semineri Okul rehber öğretmenimiz tarafından verilmiştir. 

Ock

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı

DUYURU
(3 Ocak 2024)

2024-MSÜ Başvurularının Alınması

2024 Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2024-MSÜ), 3 Mart 2024 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 3-30 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvuruların 3 Ocak 2024 günü saat 10.00'dan itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden bireysel olarak veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecektir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2024-MSÜ Kılavuzu’nda yer almaktadır. Adaylar Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

2024-MSÜ’ye başvuran adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2'nci Seçim Aşamalarına katılabilmeleri için ayrıca Başkanlığımızca uygulanacak olan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2024-YKS) başvurularını yapmaları ve Harp Okulları için 2024-YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT), Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2024-YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekmektedir.

 

Ock

12. sınıf öğrencilerimizle ilimizde bulunan Çukurova Üniversitesi'ne gezi düzenledik. Öğrencilerimizin YKS öncesinde  üniversite kültürü hakkında bilgi elde etmelerini sağlamak, üniversite öğrencilerinin sosyal yaşam alanlarını gözlemlemelerini sağlamak ve sınav öncesinde motivasyonlarını arttırmak amacıyla gezi düzenledik. Katkı sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ederiz. 

Ock

HEDEF YKS-2024 kapsamında yapılan deneme sınavlarının analizleri velilerimizle paylaşıldı. 

Ock

HEDEF YKS-2024 Akademikl Takip Komisyonu Okul Müdürü Mehmet ÜNLÜ başkanlığında ilk dönem performans değperlendirme analizi yapmıştır. İkinici dönem yapılacak çalışmalar görüşülmüştür. 

Ock

YKS' ye hazırlanan öğrencileirmizin yarıyıl tatilinde zamanları verimli geçirmeleri adına Okulumuz kütüphanesinde serbest soru çözüm saatleri ayarlandı. Bu süreçte branş öğretmenlerimiz öğrencilerimize yardımcı olacaklardır. Ayrıca her gün Matematik dersinden tarama yapılacaktır. Öğrencilerimizin bilgisine..

Ara

 YKS' ye hazırlanan 12. sınıf öğrencilerimize destek olmak ve bu süreçte kendilerini tanımlarını, meslekleri tanımalarını ve kendilerine en uygun mesleği seçmelerine yardımcı olmak amacıyla Sarıçam Merkez Camii İmam Hatibi İshak BEYAZ hocamızı okulumuza davet ettik. Kendilerine bu değerli sohbeti için teşekkür ederiz. 

 

Ara

Hedef YKS 2024 proje kapsamında öğrencilerimize haftaiçi ÖSYM kurallarına uygun YKS provasi yapildi.

Ara

Öğrencilerimizin yorum ve muhakeme gücünü artırması amacıyla Meslek Dersleri Çoktan Seçmeli soruları öğretmenlerimiz rehberliğinde yapılmaktadır.